Preparing C4S – PER SESSIE

How to prepare for session
Dingen te bespreken tussen cooks en spoonie
What’s still in freezer > how big do you want to go?

>>> Need en Necessary weglaten en meer richten op wat willen we!

Waarom?
Favourites from last session, en dan vooral: waarom – is dat taste, texture, ease of preparation, flexibility, combinations – niet alleen dat was lekker, maar ook waarom was dat fijn – dus breder trekken dan of het lekker is

Hetzelfde voor disappointments: kan superlekker zijn geweest qua smaak, maar het waren teveel stappen om het te kunnen eten/opdienen

Op basis daarvan:
whats our goal

Things to keep in mind om plan te maken
whats in the season best taste best price
special occasions situations coming up (partner is land uit dus meer eenpersoonsmaaltijden, of – spoonies die cyclussen die hebben qua behandeling, sommige cycli anders dan anders, andere behoefte – of de kinderen zijn thuis, kost meer energie. Of: ik ben jarig en ik wil iets bijzonders met verjaardag, ik wil gasten kunnen ontvangen, kunnen we een maaltijd maken voor gasten)

Balance favourites with new dishes!!!

Keep scalability in mind

Keep packaging and transport in mind

Decide on a budget and respect it

Er zijn stresspeaks die je overkomen en niet kunt overzien, en er zijn er ook die je weet / kent (holidays, wintermaanden, etc.) – in sneeuwseizoen is mobiliteit een ander ding – rekening houden met dingen die we kunnen plannen, kan ook voor de cook gelden – maar niet alleen richten op medisch.

For some spoonies more need for meals because operation – reduced spoons. Cooks: confronted with stress peaks,

Dit was 1 sesssion, niet per se de first session

– Algemene afspraken, hoe zouden jullie dit aan willen pakken?
– Benoemen: gevoel als cook dat je iets wilt doen. Daarbij heel belangrijk dat je dit gevoel koppelt aan wat heeft de Spoonie nodig? In plaats van wat wil ik doen!!! Je moet begrijpen dat wat je doet dat je dat optimaliseert voor de Spoonie. (Prakjes maken als dat nodig is!) Dat is het eerste voor de cook – als je dit wilt wees dan eerlijk tegen jezelf dat het onderdeel is van een eigen niet negatieve maar wel egoistische impuls iets te willen doen. Dat is oke, maar channel het wel zodat je het optimaliseert voor de spoonie. Dit hoeft niet ten koste te gaan van wat wat jij nodig hebt, daar moet het beginnen.

Puzzel voor SF: hulpvraag formuleren, hulp accepteren, en herkennen > geen last maar positieve manier om samen aan een oplossing te werken die voor beide partijen leuk is!

Praktische afspraken:
wat wil je en kan je inbrengen?
Bijvoorbeeld:
Cooks: tools en tijd – kan heel breed, doe je ook alle planning en alle receptuur en alle boodschappen, of niet? Check even voor iedere sessie werkt dat ook voor deze sessie – ben je ook in charge voor de logistiek.

Spoonies:

Verder financieen benoemen en eerlijk over zijn. > PDF met invul/laagdrempelig. Hoe oke ben je er mee – peper en zout? Bij de spoonie koken is het meest zuiver. Als je bij de cook kookt – maak er afspraak over. In HORECA is er een vast percentage. Bakpapier en folie en peper en zout. Andere simpele oplossing: apart doosje met specerijen en dingen. Dan is het goed om van tevoren af te stemmen of je dat aan kunt schaffen en alleen met houdbare dingen.
specifieke dieetwensen – ook dingen tegen geloof van cook ingaan (tomatensaus met olijfolie is LEKKERDER maar misschien wil spoonie alleen met kokosolie eten! Sorry!)

De vorm:
locatie
wie doet wat (recepten bedenken, boodschappen uitschrijven, ook zorgen dat de boodschappen er zijn, tools meenemen of aanschaffen, bakjes/invriesmateriaal/verpakking)

Welke opwarm-mogelijkheden heb je? (Magnetron oven, en wat is nog te doen?)

Dit concept is niet gebouwd om geld te verdienen. Ik wil iets terug krijgen voor mijn tijd: begin er dan niet aan. Dit is investeren in je relatie en iets teruggeven in een vorm die voor jou echt heel leuk is! (Je hoeft geen wc’s te poetsen :D)

What’s nourishing to you? > Wat bespaart jou de meeste spoons? How do meals provide you the most nourishment (in broad sense, voedzaam, comfort, genieten) for the least amount of spent spoons?
Cooks: wees heel voorzichtig met zinnen als ‘NOG EVEN DIT ALLEEN DOEN THUIS’ – het is niet aan de cook om in te schatten wat ‘even’ is – welke belasting dat gaat zijn voor de spoonie is alleen aan de spoonie.